Find den bedste voksenseng

Voksenseng

Det er ikke så længe siden, vi havde brug for en ny seng. Efter næsten 10 år på bagen og et par småbørns færden i den gamle, var det på tide med en anden.

Vi lå desuden heller ikke godt i den længere. Fjedrene var slidt ned og vi vågnede ofte med ondt i ryggen.

Og ja – jeg skrev vågnede. For selvom de fleste faste læsere sikkert er klar over, at vi har en 2-årig der ikke ligefrem er kendt for sit gode sovehjerte, så sover vi faktisk alligevel nogle gange. Tro det eller ej.

Det viste sig dog, at jagten på en god seng var en smule mere indviklet end som så. Oprindeligt havde vi tænkt, vi ville et smut i IKEA. Det er nemlig dér, vi plejer at købe vores møbler. Lige med hensyn til en seng, syntes min mand dog det var en god idé at søge høj ekspertise hos nogen med en masse forstand på søvn.

Vi ville nemlig gerne have en seng, der passede til vores vægt, vores livsstil og vores (mest min mands!) skavanker.

En sengetest lyver sjældent

Researchen startede allerede derhjemme på nettet. Vi kan nemlig begge to godt lide at ankomme med bare en lille smule grundviden, når vi skal shoppe nyt.

På den måde har vi lidt bedre chance for at spotte, hvis sælgeren forsøger at binde os en historie på ærmet. Man er vel skeptisk sønderjyde, trods alt.

Jeg er desuden vokset op i et hjem, hvor Magasinet Tænk var fast inventar på stuebordet og skeler derfor også meget gerne til diverse tests. Uanset om det kommer til autostole eller senge.

Her faldt jeg over Senge-testeren.dk som kunne bidrage med en god portion væsentlig viden i forhold til valget af vores nye seng. Ved hjælp af gennemgangene af de enkelte senge derinde, kunne vi allerede få feltet snævret godt ind. Noget man ikke skal undervurdere, når markedet er uoverskueligt stort.

Samtidig fandt vi også ud af, det er vigtigt at vælge fasthed efter sin vægt – og at man godt kan vælge forskellige fasthed i hver sin side af sengen. Hvilket jo er ret smart, når man ikke vejer det samme.

En smuk kontinentalseng

Vi endte med den fineste kontinentalseng fra Dunlopillo. Den er flot at se på og designet passer perfekt ind i vores hjem.  Vi faldt dog først og fremmest for den helt særlige fornemmelse, en latexmadras giver, når man ligger på den.

Derudover er min mand allergisk og her er latex også idéelt, fordi husstøvmider og støv generelt ikke lagrer sig i naturlatex.

Nu kunne man måske sidde og tænke, at en madras af gummi er noget mærkelig noget og at det må lugte.

Det er det ikke – og det gør det ikke.

Fornemmelsen er helt fantastisk, madrassen er stabil og falder ikke sammen og så lugter den i øvrigt kun ganske lidt, når betrækket er lynet af. Og det er det kun, når madrassen lige skal vendes hveranden måned, så den slides jævnt.

Du kan finde flere tips til senge på denne side.