Et lækkert bad til baby – og børn!

Jeppe kommer i bad hver dag.

Nu hvor han går i børnehave og bliver godt beskidt, er det naturligvis en nødvendighed. Da han var baby, kunne det måske mange dage have været nok med en etagevask, men vi har brugt badet som en aftenrutine. Om det er derfor, det altid har været nemt at putte ham ved jeg ikke – men et fast bad har i hvert fald kunnet skabe en rutine.

En rutine, som kunne fortælle en lille babyhjerne at efter badet kommer godnatamningen og derefter søvnen. Babyer bliver ofte også trætte og afslappede af et lunt bad og det hjælper også på at falde til ro til natten.

Babyshampoo fra Lille Kanin

Det er altid vigtigt at passe på den bløde babyhud, men især når barnet kommer i bad hver dag, er det vigtigt at den baby shampoo der bliver brugt er mild og skånsom mod huden.

Sådan er den lækre babyshampoo fra Lille Kanin.

Først og fremmest er den vegansk og bærer Svanemærket, hvilket betyder, at produktet er skånsomt mod miljøet. Derudover er det allergimærket og økologisk. Med andre ord et rent produkt, man føler sig tryg ved at bruge til baby – og sig selv. Babyshampooen fra Lille Kanin kan nemlig bruges af hele familien.

Shampooen kan både bruges som badesæbe og shampoo, og så skummer den let i badevandet. Flasken har desuden en praktisk pumpe, som du kender det fra håndsæbe, så du kan betjene flasken med én hånd.

Brandet Lille Kanin er udviklet af Christiane Schaumburg-Müller og består, udover shampooen, af flere forskellige plejeprodukter til baby. For eksempel babyolie, babycreme og SOS-salve som er god til røde numser, eksem og småskrammer.

Emballagen er sød og stilfuld og universet med den lille kanin er hyggeligt for især de mindste børn.

Udstyr til babybadet

Når man er næsten 4 år kan man naturligvis ikke længere være i et babybadekar og derfor bader vi i dag med enten bruser eller en stor badebalje.

Da Jeppe var helt lille havde vi dog en fast “badeværktøjskasse”. Måske kan du finde inspiration i dén, hvis du står og skal købe ind til din kommende babys daglige badeeventyr.

Babybadekar med stativ. Det giver dig en god arbejdshøjde, fordi du kan bade baby, mens du står op. Du kan dog også placere babybadekarret på et bord i stedet, men det nemmeste er at sætte badekar og stativ i brusenichen. Ikke mindst i forhold til at fylde vand i og tømme vandet ud bagefter.

Babyshampoo. Der behøver ikke altid sæbe i vandet, men især når babyen har gylpet eller tisset igennem, kan det være rart at vaske den lille helt ren. Vælg et produkt, der er allergimærket og uden parfume, så du skåner den sarte babyhud.

Vaskeklude. Du kan sagtens bruge engangsvaskeklude, men det er bedst for miljøet at anvende stofvaskeklude. Vælg nogle bløde af slagsen og gå gerne efter kvalitet. Kludene kan holde i mange år og babyvaskekludene fra min ældste på snart 13 bruger vi derhjemme endnu.

Håndklæde. Du kan sagtens tørre babyen i et almindeligt håndklæde, men babyhåndklæder med hætte er ofte ekstra bløde – og nemme at håndtere og svøbe den nybadede baby i.

Derudover behøver du egentlig ikke mere, men nogle forældre foretrækker en badestol, baby kan sidde i, så forældrene har begge hænder fri. Når barnet kan sidde selv, er det dog vigtigt, du anskaffer en skridsikker måtte til bunden af badekarret, så barnet ikke glider på numsen nede i vandet og dermed får hovedet under vand.

Når barnet kan sidde selv er det desuden vigtigt, du sætter badekarret på gulvet og fjerner stativet. Så risikerer I ikke en faldulykke.