En tryg bolighandel

Boligadvokat ved huskøb

Til foråret er det 4 år siden, vi købte vores murermestervilla.

Det var i øvrigt et forår fuld af begivenheder – samme dag som vi fik nøglen, testede jeg nemlig positiv med vores yngste, Jeppe, og det var næsten ikke til at være i kroppen af begejstring over alt det gode, der skulle til at ske i vores liv.

Vores bolighandel var præget af en vis tøven fra vores side.

Først og fremmest var det svært at finde et hus, der levede op til vores krav om plads, samtidig med at det lå inde i Rødding by.

Sidstnævnte var især vigtigt, da vi inden da boede et godt stykke udenfor byen og havde brug for at komme tættere på skole og fritidsaktiviteter, så børnene selv kunne cykle frem og tilbage.

Første gang vi fik fremvist vores hus, var jeg ikke særligt begejstret, men efter anden fremvisning og lovning på et nyt køkken kunne jeg se mulighederne – og så blev min mand og jeg enige om, at hér skulle vi bo de næste mange år sammen med vores børn.

Hjælp fra en boligadvokat

Da vi var blevet enige om at slå til, og banken havde endeligt godkendt handlen, var det tid til at finde en boligadvokat, der kunne tilbyde køberrådgivning.

Det var nemlig vigtigt for os at være helt sikre på, vi ikke pludselig stod med noget uforudset efter bolighandlen var gået igennem.

Både ejendomsmægler og sælger var ganske vist søde, troværdige og kendte ansigter i byen – men derfor kunne der jo sagtens gemme sig noget fysisk i huset senere, der burde have været taget juridisk højde for i forbindelse med et køb af bolig.

Det betød dog nogle ekstra møder med advokaten og noget papirarbejde i forbindelse hermed.

Derfor fik vi også nogle ekstraudgifter i forbindelse med vores boligsalg. Pengene var dog godt givet ud, fordi vi var sikre på alting foregik korrekt.

Smart digital boligadvokat

I dag er det faktisk blevet endnu nemmere at finde køberrådgivning, fordi man nu kan få en digital boligadvokat.

Det betyder, at man ikke skal bruge tid på fysiske møder og derfor både kan spare sin egen tid – og penge til advokatsalær. Jo mindre tid advokaten skal bruge, jo billigere bliver det nemlig også.

Nogle digitale boligadvokater tilbyder i øvrigt “intet salg = ingen regning”.På den måde slipper man for at betale, hvis handlen ikke bliver til noget. Enten hvis andre får fingre i boligen i stedet for en selv, eller hvis der er noget juridisk som resulterer i, at man ikke er interesseret i at købe boligen alligevel.

Hvis vi skal handle bolig igen, vil vi helt sikkert overveje denne løsning i stedet.