En konfirmation der nærmer sig

Mad til konfirmationen

Selvom det ikke burde komme som en overraskelse, bliver jeg alligevel altid en smule ramt af hvor hurtigt tiden går, hver gang et nyt skoleår starter. I år har jeg sendt de to ældste i henholdsvis 5. og 6. klasse. Og det betyder, at det allerede er konfirmation om 1 skoleår. Og igen året efter.

Vi har haft en opsparing kørende de sidste par år til formålet, men derudover har vi ikke gjort os de store tanker om konfirmationen. Det skal vi dog til! Til et forældremøde i det ene barns klasse, var det nemlig allerede oppe at vende, hvem der skulle konfirmeres i hvilken menighed i området – og hvor festerne skulle holdes.

Det gav anledning til en god snak derhjemme om, hvilke ønsker hver enkelt barn har til konfirmationen. I hvert fald lige nu, for den slags kan jo sagtens ændre sig. Det mundede ud i 3 ting, der skulle styr på.

Skal barnet konfirmeres?

En konfirmation er på ingen måde obligatorisk hjemme hos os og det står mine børn frit for selv at vælge. Det skal dog ikke være nogen hemmelighed, at jeg gerne ser mine børn konfirmeret, men det er helt op til dem.

Samtidig har jeg dog også gjort det klart, at hjemme hos os bliver der kun holdt fest, hvis der sker en konfirmation. De såkaldte non-firmationer bryder jeg mig personligt ikke om – for hvad er der at fejre? Jeg har fuld respekt for unge mennesker der er i stand til at vælge fra, men mine børn vælger i så fald også en fest fra, hvis konfirmationen bliver det.

Umiddelbart ønsker begge mine to store børn en konfirmation – og så langt, så godt.

Hvor skal konfirmationen holdes?

Der er flere muligheder for, hvor en konfirmation kan holdes. Hjemme, i haven i et telt, i et forsamlingshus eller ude i byen på en restaurant eller et konferencecenter.

Det eneste krav jeg som sådan havde til dette punkt var, at det ikke skal holdes hjemme. Vi er en delefamilie med bonusforældre og bonusfamilier og har en fest foran os med 80 mennesker. Det ville jeg slet ikke kunne overskue derhjemme.

Et godt alternativ er at leje et festlokale og bestille mad til konfirmationen udefra. Det var børnene med på og vi har nu reserveret lokaler til begge konfirmationer, så vi ikke risikerer disse er lejet ud, når vi kommer tættere på.

Mad til konfirmationen

Hvad angår mad til konfirmationen, så er mine børn meget forskellige. Den ældste elsker spændende og anderledes mad – og den anden er til nuggets og pommes frites!

Jeg tænker dog, det nok skulle kunne lade sig gøre at finde en god konfirmationsmenu, som både konfirmanden og gæsterne kan lide. Mulighederne er mange og det er min erfaring, at man måske ikke behøver kunne lide det hele, men bare noget af det. Sådan er det jo også med voksne. Min mand bryder sig for eksempel ikke om fisk, så når forretten byder på dét, springer han blot over eller nyder det gode brød, der som regel følger med.

Heldigvis er der nogle år endnu, før vi skal beslutte os for, hvad der skal serveres. Men børnene og jeg blev enige om, at hvis blot de som konfirmander blev taget med på råd, var det helt fint.