Derfor skal du vælge bambustøj

Bambustøj

Bambustøj bliver mere og mere populært. I mange år har bambus især været anvendt til børnetøj på grund af sine særlige åndbare egenskaber.

Ligesom uld ventilerer bambus nemlig godt og leder samtidig fugten væk fra kroppen. Hvor uld imidlertid kan være for varmt i sommermånederne, er bambus derimod et godt materiale.

Især til det inderste lag som undertøj og strømper. Ved at bruge bambus tøj inderst, sørger man nemlig for at holde huden tør og ventileret.

Bambustøj og dets gode egenskaber

  • Bambustøj er meget åndbart og derfor et godt valg, hvis man har tendens til at være meget varm. Også hvis man har svedige fødder og tendens til sure tæer. Her er for eksempel disse bambus strømper til damer et godt valg til hele familien, fordi størrelserne også passer til større børn.
  • Bambustøj er godt at dyrke sport i, fordi det er åndbart og leder fugten væk fra kroppen.
  • Bambustøj bliver ikke statisk elektrisk, som man kender det fra kunststof som lycra eller elastan og klæber derfor ikke til kroppen.
  • Materialet har en let antibakteriel effekt, fordi bakterierne fra sved og lignende har dårlige vækstbetingelser i bambusstof.
  • Bambustøj er meget blødt og næsten glat at røre ved og således et godt valg til sart hud. Også hvis man har eksem, fordi stoffet ikke hænger fast i huden, som for eksempel uld.
  • Stoffet har på mange måder de samme egenskaber som uld og silke, men er meget billigere.
  • Bambustøj kræver heller ingen særlig vask eller pleje som for eksempel uld eller silke, der er meget sart.

Fordele ved at bruge bambus til tøjproduktion

Bambus er et miljømæssigt omsorgsfuldt valg af mange årsager.

Bambus gror for det første hurtigt, men kræver næsten ingen vand. Og så kan det stort set gro i tørke. Dermed spares der på vandressourcerne. Derudover genplanter bambus sig selv, hvormed man ikke skal bruge kræfter på at plante nye bambusskud, når man har høstet de gamle.

Samtidig er bambus i stand til at ventilere den jord, den gror i og tilføre den næringsstoffer, som gavner de efterfølgende bambusplanter. Dermed har planten rigtig gode vækstbetingelser og man kan dermed dyrke bambus med minimal brug af gødning.

Man kan også undlade brugen af pesticider og sprøjtemidler, fordi bambus rent biologisk er godt beskyttet mod insektangreb fra naturens side –  og det er både godt for miljøet, dem der skal høste bambussen og os som forbrugere.

Bambus er derudover biologisk nedbrydeligt i modsætning til tøj af kunststof som oftest indeholder plastik. Sidst men ikke mindst er bambus med til at absorbere og nedbryde CO2. Faktisk i en langt højere grad en andre træer på jorden.

Derfor er bambustøj ikke bare et godt valg for os, men også for miljøet.