De mest populære babynavne i 2016

Når man selv har fået en baby i det forgangne år, er det altid lidt spændende, når der udkommer en statisitik over de mest populære babynavne i det pågældende år.

Min yngste blev født i januar 2016 og det var forfærdeligt svært for os at finde et navn, som både hans far og jeg kunne lide. Faktisk var det ekstra svært i forhold til de to andre gange, da babyens far kun havde ét drengenavn i hele verden, han synes var pænt – og babyens mor overhovedet ikke synes, det navn passede til ham.

Mit krav til babynavnet var, at det skulle være helt almindeligt. Ligesom mine to ældste, som har ret solide navne, der ikke vækker de store “hva’ba?” hos de folk, de kommer til at møde livet igennem. Min mands krav til babynavnet var, at det skulle være Jeppe!

Det knapt så almindelige og populære babynavn

Nu er der så sket det, at min baby har et navn, der lader til at være lettere ualmindeligt alligevel. Det er i hvert fald ikke længere i top 50. Til gengæld har jeg en veninde, som i 2014 fik en søn, der skulle hedde noget, der ikke befandt sig i top 50 og hun kaldte derfor sin søn Nohr.

Da navnestatistikken for 2014 udkom, var navnet nummer 37 og i år er det nummer 21.

Der er dog trøst forude, hvis du er blevet ramt af en uventet navnemode: Med rundt regnet 60.000 fødte børn i 2016, er det (antageligt, da vi stadig mangler tallene fra 2. halvår) kun omkring 500 der faktisk har fået det mest populære pigenavn, Sofia. Det svarer kun til en ud af 120.

De mest populære babynavne til piger

 1. Sofia
 2. Freja
 3. Alma
 4. Laura
 5. Ida
 6. Clara
 7. Ella
 8. Anna
 9. Emma
 10. Josefine

De mest populære babynavne til drenge

 1. Noah
 2. Victor
 3. Oliver
 4. Oscar
 5. William
 6. Lucas
 7. Carl
 8. Emil
 9. Malthe
 10. Frederik

Du kan se den fulde liste hos Danmarks Statistik her – der kan du også bladre helt tilbage til 1985 og se tidligere års mest populære babynavne.