Perfekte omgivelser til dem, der er ganske særlige

Dagtilbud på Fyn

Mangfoldigheden blandt mennesker er med til at gøre livet spændende og mødet med andre interessant. Det er derfor vigtigt at favne alle – også dem, der er noget ganske særligt.

Jeg har flere i min omgangskreds, som har børn der er noget ud over det sædvanlige. Og det er på alle områder.

I daglig tale vil mange måske kalde dem udviklingshæmmede – men jeg har altid synes, det er en knapt så rammende betegnelse. For ja. Set ud fra en almen normkurve, er de pågældende børn ganske givet udviklingshæmmede. Men i forhold til deres egen udviklingskurve blomstrer og formes de jo nøjagtigt som andre. Og lige præcis som de skal.

Især under de rette omstændigheder, i de rigtige omgivelser – og med de rette dagtilbud der tager højde for mennesket og ikke bare syndromet, diagnosen eller handicappet.

Fantastisk dagtilbud på Fyn

Et af det bedste dagtilbud på Fyn der henvender sig til psykisk udviklingshæmmede finder man på Brunstofte, som ligger lige uden for Ringe på Midtfyn.

Stedet er både et opholdssted og et dagtilbud med masser af forståelse og et væld af ressourcer til at møde beboerne og brugerne af dagtilbudet, præcis hvor de er og støtte dem i deres hverdag og egen udvikling. Miljøet er omsorgsfuldt og som beboer eller daglig bruger i dagtilbuddet bliver man en del af det store hele. Det forbedrer de sociale kompetencer og ruster derfor alle til livet blandt andre mennesker.

Medarbejderne er desuden tydelige både med- og modspillere og fyldt med den vigtige nærvær, der skal være tilstede for at kunne skabe gode relationer. Her er hjælp til selvhjælp, så beboerne og brugerne bliver så selvstændige som mulige og derfor vokser med opgaverne og får tillid til egne evner.

Derfor er botræning også en del af Brunstoftes dagtilbud, så beboerne på sigt kan få muligheden for at bo alene med tiden, hvis de har mod på det og familien er trygge ved det.

Dagtilbud med masser af aktiviteter

Livet er aldrig kedeligt på Brunstofte og der sker hele tiden noget spændende – dog med respekt for den ro og forudsigelighed som for mange af beboerne og brugerne er så vigtig. Dagene er derfor nøje skemalagte, men indholdet varierer.

Der er derfor både praktiske gøremål, som alle deltager i, konkrete ting hver enkelt skal udføre eller øge evnerne indenfor – og alle de andre ting, som livet også byder på ude i det øvrige samfund: Fødselsdage, hygge om bålet, indkøb i byen og udflugter ud af huset.

Med andre ord et særligt sted til særlige børn på vej til at blive voksne.