Campingferie med familien

Camping

Min erfaring med campingferie med familien kan ligge på et relativt lille sted. Jeg har tidligere været et par dage i campingvogn med de to yngste og en veninde – og på telttur med de samme to børn i en weekend.

Derudover har vi sammen været på en hytteferie på en campingplads, men ellers er det ikke en ferieform, vi har benyttet os af. Jeg har altid tænkt, det var en smule besværligt og en ferie fyldt med masser af arbejde, når der skal køres langt med en campingvogn og slås fortelt op. Kombineret med meget lille plads til 5 mennesker.

Men: Det er faktisk slet ikke en rimelig kritik, har jeg fundet ud af. En campingferie med familien er nemlig en af de mest børnevenlige ferier, man kan finde. Og det hårde arbejde? Det kan man faktisk godt vælge fra.

Fordele ved en campingferie med børn

  • Der er altid masser af andre børn på en campingplads og derfor masser af legekammerater.
  • De fleste campingpladser tilbyder masser af aktiviteter for børn og voksne, så kedsomheden holdes for døren.
  • På en campingferie med campingvogn eller telt har I friheden til at være nogle dage ét sted og derefter tage afsted til et andet. Jeres ferie kan derfor være yderst fleksibel og I får mulighed for at opleve meget mere, end hvis I lejede et sommerhus eller tog på hotelferie.

Tips til jeres første campingferie med familien

Er I klar til camping med familien? Så får I her nogle praktiske tips!

Gør det nemt og bekvemt

Er det første gang I skal på camping, kan I snuse til campinglivet ved at leje et mobilehome, der står fast på pladsen, eller en campinghytte. I kan også leje en autocamper.

Så kan I lægge bekymringer om, hvorvidt I overhovedet kan køre med en campingvogn eller slå et fortelt op væk – og nøjes med at glæde jer til ferien. Når I så har fundet jer tilrette med camping som ferieform, kan I begynde at prøve kræfter med en campingvogn og et fortelt, I kan flytte fra plads til plads under jeres ferie.

Undersøg campingpladsen på forhånd

Find ud af, om campingpladsen har den standard I ønsker og om den opfylder de krav, I har til faciliteter. Måske er I ikke til fællesbad? Så skal I vælge en campingplads med individuelle badeværelser. Sørg også for der er masser af faciliteter til børnene, som legepladser, børnepool og måske børneunderholdning om aftenen.

Vælg en campingplads med seværdigheder i nærheden

Selvom der er masser at lave på de fleste campingpladser, kan man godt have brug for at komme rundt i ferielandet. Uanset om I er på camping i Danmark eller i udlandet. Vælg derfor en campingplads, som ligger tæt på nogle spændende seværdigheder. Både udendørs og indendørs, så der er noget at lave uanset hvordan ferievejret opfører sig.

Få desuden mange flere tips til camping på https://kufferten.dk/camping