Billig puslepude

Der er rigeligt at bruge penge på, når man skal købe ind til baby og hvis man kan finde en billig puslepude, er der allerede sparet en del penge.

Faktisk er en puslehynde et fint sted at spare, hvis du spørger mig. For det første er de fleste puslepuder stort set ens i deres opbygning: De er lavet af formstøbt skum, der giver puden nogle lidt højere sider og derefter betrukket med et overtræk. Enten et betræk med en glat coating, der lader dig tørre din puslepude af eller med et betræk, der kan vaskes i maskinen.

Billig eller dyr puslepude?

Jeg har både haft en billig puslepude og en dyrere af slagsen fra et finere mærke – og jeg må ærligt erkende, at selvom jeg faldt for det smukke stof på den dyre udgave, så var den billige puslepude den mest praktiske.

Den kunne nemlig tørres over med en fugtig klud, når uheldet var ude. På min dyre model trænger det hele ned med det samme – ikke bare i betrækket som skal vaskes, men også i selve skummet. Og det er ikke så lækkert. Selvfølgelig har jeg en stofble mellem baby og puslepude, når jeg skifter, men især en tissestråle eller en omgang gylp trænger direkte ned i puden med det samme alligevel.

Generelt anbefales det i øvrigt at udskifte sin puslepude af og til, netop på grund af hygiejniske årsager. Og så giver det jo bare endnu mere mening at købe en billig puslepude i første omgang.

Find en billig puslepude her

Babydan laver rigtig gode puslepuder med betræk, der har coating på, så de er nemme at gøre rene.

Der er næsten altid tilbud på de ældre modeller hos Coop.dk og i skrivende stund er der priser fra kun 188 kroner.

Billig puslepude i lyseblå

Billig puslepude i lyserød

Der er mange modeller at vælge imellem i både lyserød, lyseblå og neutrale farver. Du kan også finde en helt hvid, billig puslepude, ligesom du kan finde modeller, hvor selve betrækket er lavet af gummi eller plastik, så du er garanteret, at ingen uheld trænger videre ned i skummet.

Vælg en billig puslehynde med coating

Jeg er absolut fortaler for puslepuder med coating. Hvis betrækket ikke kan rengøres direkte efter uheldet med en klud, skal det nemlig vaskes i maskinen.

Det er bare de færreste puslepudebetræk, der kan tåle de 60 grader, som anbefales til vask af tøj, der har været i kontakt med eksempelvis opkast, urin og afføring. De kan oftest kun tåle 30 grader, og det synes jeg personligt er ret uhygiejnisk.

Så foretrækker jeg hellere en billig puslepude med coating, som sørger for, der ikke trænger noget ned i stoffet og efterfølgende kan sprittes af. Det er også nemmere – at få betrækket på en puslepude efter at det har været vasket, kan være sværere end at give en blæksprutte med fægtende arme en spændetrøje på. Og den slags har jeg slet ikke tålmodighed til.

En billig puslepude med plastik eller gummi-betræk er nok det mest praktiske, men personligt synes jeg, det er lidt for glat at have babyen liggende på.

Det kan dog løses ved at købe et betræk af stof, som lægges ovenpå. Dette skal godt nok vaskes, hvis uheldet er ude – men du er i hvert fald sikker på, at der ikke trænger skidt og bakterier ned i selve puden.