Babyudstyr på afbetaling

Babyudstyr på afbetaling

Det er dyrt at have børn, men med babyudstyr på afbetaling kan udgifterne fordeles over nogle måneder. Især hvis det er første gang der er en baby på vej, kan udgifterne overraske. Selvom man kan købe en masse babyudstyr, man ikke har brug for, er der nemlig stadig også virkelig meget, man har brug for.

Nogle gange kan det endda være, at det ikke kun er udgifterne der overrasker, men også selve graviditeten. I det tilfælde er det ikke muligt at spare en masse penge op på forhånd. Samtidig er det heller ikke alle, der har mulighed for at låne sig til udstyret eller finde noget brugt i nærheden.

Heldigvis er der hjælp at hente online.

Der findes nemlig en lang række webshops, der tilbyder køb af babyudstyr på afbetaling. På den måde kan du få dine varer hjem nu, hvor din baby har brug for dem – og vente med at betale i mindre bidder over en kortere eller længere periode.

Du kan se en liste over butikker, der sælger babyudstyr på afbetaling her

Læg et budget, inden du køber babyudstyr på afbetaling

Selvom du kan købe babyudstyr på afbetaling og dermed ikke behøver have pengene op af lommen nu, er der alligevel god mening i at lægge et budget. Pengene skal jo betales tilbage på et tidspunkt og udgifterne kan hurtigt løbe løbsk.

Det kan derfor være en god idé på forhånd at udstikke et budget til dig selv, som du skal overholde.

På den måde sikrer du dig, at du ikke bruger flere penge, end du kan klare at undvære på månedsbasis indtil afbetalingen er overstået. Samtidig tvinger det dig til, på den gode måde, at vælge billigt og godt fremfor dyrt og godt.

Hvis du er i tvivl om, hvor meget du har brug for til din baby, kan du tjekke denne liste ud. Her får du et fuldt overblik over, hvad du har brug for fra fødslen samt hvad du har brug for i det første leveår.

Med udgangspunkt i dén, kan du sortere de ting fra, du ved, du ikke har brug for. Har du ingen bil, er en autostol f.eks. ikke nødvendig, ligesom en babyalarm kan undværes, hvis du ikke har planer om at lade dit barn sove udendørs i gården.

På den måde kan du få en liste over dine egne nødvendigheder. Ud fra denne, kan du så lægge et holdbart budget ved at indtaste de forventede udgifter til babyudstyret.

Skær ned på udgifterne til babyudstyret

BamseEnder du på et beløb, der overstiger dit økonomiske råderum, kan du overveje følgende 3 ting.

Spørg venner og bekendte, om du kan låne af dem

Det meste babyudstyr benyttes kun i ganske kort tid, hvorefter de fleste pakker det væk til senere brug ved næste barn.

Kender du nogen, der har børn i forvejen, kan du derfor høre dem ad, om du kan låne f.eks. en skråstol eller et legetæppe. På den måde kan du spare penge på dette og dermed slette punkterne fra budgetlisten.

Findes der billigere alternativer?

Babyudstyrsbranchen lever af kommende forældres usikkerhed og ønsket om at eje alle de rigtige ting, som vi ser på Instagram. Sandheden er dog, at langt de fleste billige alternativer er lige så gode som de dyre mærkevarer.

Din baby lægger for eksempel heller ikke mærke til, om sengetøjet har kostet 99 kroner eller 449 kroner – eller om der står Scandia eller Emmaljunga på barnevognen. Du kan derfor prøve at undersøge, om du kan finde billigere alternativer til de dyre designervarer.

Er der noget, du kan undvære?

BabyDer findes mange produkter indenfor babyudstyr, som er rare at have, men ikke decideret nødvendige. Man behøver for eksempel ikke både en vugge og en tremmeseng.

Baby kan nemlig sagtens sove i sin tremmeseng fra første dag – eventuelt kombineret med liften fra barnevognen, hvis du synes, sengen er for stor.

En pusletaske kan også sagtens undværes og erstattes af en rygsæk eller anden større taske med plads til skiftetøj og bleer – det samme gælder babyhåndklæderne, som kan erstattes af jeres egne voksenhåndklæder.

Babyudstyr er gode ønsker

De fleste nyder at komme med en barselsgave, de nybagte forældre eller babyen kan bruge. Du kan derfor med fordel ønske dig nogle af punkterne fra din liste. Især babytøj er populære gaver, ligesom legetøj er det.

De udgifter du har budgetteret med til dette, kan du derfor overføre til de andre ting på budgetlisten og måske derfor få råd til en lidt dyrere barnevogn eller en anden tremmeseng, hvis der er et særligt mærke du drømmer om at eje.

På den måde får dit budget endnu mere luft – og du er dermed godt på vej til livet som forælder.