Babyalarm eller ej?

Babyalarmer kan dele vandene. Nogle har ikke behovet – enten fordi de bor småt og aldrig er langt fra barnet eller ikke føler, de har problemer med at høre den lille, selvom luren foregår udendørs.

Andre kan ikke undvære den.

Jeg er af den sidstnævnte slags – af flere årsager.

Vores babyalarm er uundværlig

Først og fremmest er vores hus på 280 m2, som ligger fordelt på 3 plan. Det er derfor en praktisk umulighed for mig at høre et grædende barn på 1. salen, hvis jeg selv sidder på kontoret i kælderen. I hvert fald ikke uden at skulle holde alle døre åbne og samtidig spidse ører.

Samtidig vil det også være svært for mig at høre et ulykkeligt barn i barnevognen i haven, hvis jeg selv sidder i sofaen og ser tv.

Jeg har derfor følt mig mere tryg ved at bruge en babyalarm, fordi jeg har hørt det øjeblikkeligt, når min baby blev ked af det.

Det ville have pint mig, hvis jeg fandt ud af, at min baby havde grædt og grædt, uden at jeg havde hørt det. Gråd er jo babyers eneste måde at kommunikere på og derfor er det også vigtigt, man hører gråden og reagerer på den.

I dag er Jeppe 3 år, men vi bruger stadig babyalarmen om aftenen. Han har værelse på førstesalen og når vi sidder i stuen og ser tv eller i kælderen og arbejder, når børnene sover, kan vi således fint høre ham.

3 forskellige babyalarmer

Da jeg blev mor for første gang for 12 år siden, var markedet for babyalarmer ikke særlig stort og de bedste modeller var meget dyre. Jeg købte derfor den billigste udgave – men ville have ønsket, der havde været mulighed for at søge på find bedste babyalarm online dengang, så jeg havde valgt den rigtige.

Den babyalarm jeg købte, var nemlig noget værre skrammel.

For det første gik den hele tiden ud og for det andet oplevede jeg flere gange, at den slet ikke sendte lyd igennem, hvilket gjorde den ret ubrugelig.

Jeg købte derfor relativt hurtigt en anden babyalarm. Den fungerede til gengæld fint, men kunne kun holde batteri i få timer ad gangen. Derfor skulle den allerede lades op efter en enkelt lur, hvilket var relativt upraktisk. Især når man skulle ud af huset og således – udover alle de andre ting – også skulle huske opladeren til alarmen.

Da den yngste blev født – 8 år efter forrige barn – havde vi solgt alt babyudstyr og skulle derfor ud og anskaffe det hele på ny.

Og af skade bliver man klog – så derfor købte vi denne gang en ordentlig model, som vi vidste virkede og som vi gennem familie og venner havde fået anbefalet: Neonate BC-5800D.

Den er nu 3 1/2 år gammel og fungerer stadig som ny. Selv batteriet holder strøm lige så længe som i starten! Derudover er jeg vild med temperaturfunktionen, så man kan holde øje med hvor varmt der er på værelset eller – da Jeppe var lille – i barnevognen. Især på varme sommerdage, som sidste sommer havde rigtig mange af.