Allergivenlig maling

Maling indeholder rigtig mange ting – det er simpelthen nødvendigt for at vægmalingen bliver siddende på væggen i mange år og selvom det kunne virke fristende at male væggene på især børneværelset med uskadelig frugtfarve, fungerer det desværre ikke i længden.

Der er dog rigtig mange ting, du selv kan gøre for at træffe det sundeste valg på dine børns vegne og her er brugen af allergivenlig maling et rigtig god sted at starte.

Allergivenlig maling uden MI

allergivenlig-maling-jotunMange danskere er allergiske overfor konserveringsstoffet MI, som i mange år har været anvendt i vandbaseret vægmaling. De hyppigste gener er eksem og udslæt, ikke blot under selve malerarbejdet, men også efterfølgende – især ved berøring af den malede væg. Desuden kan MI udskilles i flere år og det er derfor ikke blot på den korte bane, man opnår fordelene ved at vælge en allergivenlig maling.

Generelt er det en god idé at gøre hvad man kan, for at minimere risikoen for allergiske reaktioner og fordi det hverken er mere besværligt eller dyrere at benytte en vægmaling uden MI, er det umiddelbart en enkel metode at nedbringe allergirisikoen på.

Vil du have en maling som hverken indeholder MI eller opløsningsmidler, er såkaldt silikatmaling et oplagt valg. Traditionel vandbaseret maling er i nogle tilfælde almindelig terpentinbaseret maling, som blot er opblandet med vand og derfor indeholder de samme skadelige stoffer, som selve terpentinmalingen omend koncentrationen er lavere.

Det bliver en maling dog ikke allergivenlig af og det er her silikatmaling er det gode alternativ.

Find allergivenlig maling her

Du finder allergivenlig maling af silikattypen hos Decofarver.dk Der er  indendørs vægmaling og loftmaling til alle husets rum – uanset om dine vægge er beklædt med træ eller tapet, ligesom malingen også fås i flere forskellige glans-varianter. Lige fra glans 10 til glans 30 som er godt til køkken og bad, hvor malingen skal kunne tørres over af og til.

Malingen kan tones i alle tilgængelige farver på de respektive producenters farvekort og Jotun’s bud på allergivenlig maling er endda udviklet i samarbejde med det norsk astma-og allergiforbund. Derudover bærer malingen både EU-mærket Blomsten samt Svanemærket.

Find malingen her – du sparer endda 15% på din første ordre, udover den i forvejen lavere pris, end du finder i de fysiske butikker.

Kan du ikke finde din ønskede maling uden MI?

Nu er valget af allergivenlig maling måske ikke altid så nemt, som det i første omgang kom til at lyde. Der kan naturligvis være mange andre krav til en maling, end netop det, at den skal være allergivenlig. Måske har du brug for en speciel glans eller nuance som passer til husets øvrige rum. Det kan også være, du ganske enkelt ikke selv kan vælge, fordi der er udstukket nogle retningslinjer i eksempelvis den boligforening, du bor.

Du kan dog stadig tage nogle fornuftige forholdsregler, der også nedsætter risikoen for allergiske reaktioner:

  • Undgå at få maling på huden
  • Sørg for en god udluftning, mens du maler. Får du det for koldt, så tag hellere noget mere tøj på, i stedet for at lukke vinduerne
  • Sov ikke i rummet, før du ikke længere kan lugte maling
  • Undgå så vidt muligt berøring af væggene, især med bar hud