Aktivitetskube

Der findes et hav af forskellige rangler til babyer, men en aktivitetskube eller stofterning går man aldrig galt i byen med. Alle mine 3 børn har elsket deres – måske fordi de “kan” mange ting på én gang, er nemme at gribe fat i og kan bruges alle vegne og derfor bliver en fast følgesvend i de første måneder.

Hvad er en aktivitetskube?

De fleste aktivitetskuber er lavet af stof. For små babyer, der endnu ikke er verdensmeste i koordination, er det en kæmpe fordel fordi trærangler faktisk gør relativt ondt at få knaldet ned i hovedet – og jeg har ikke tal på, hvor mange gange mine børn umotiveret har slået sig selv i panden med et stykke hårdt legetøj.

Derfor er en stofterning intet mindre end genial.

De fleste aktivitetskuber har forskellige mønstre eller strukturer på hver side og så er der ofte bjælder og spejl indbygget.

Aktivitetskuber med kaniner

aktivitetskube-mint-lyseblaaaktivitetskube-lyseroed-kanin

Kaniner er søde og bløde – og Little Dutch har lavet de fineste aktivitetskuber med masser af lækre detaljer. Der er både en version i lyseblå og mint samt i pink og lyserød. De forskellige aktivitetskuber har hver deres fine detaljer: Små snore med knuder, der er sjove at pille ved. Bløde kaninører at nusse med. Et spejl og en bidering samt masser af fine mønstre, som især de mindste kan få masser af tid til at gå med, blot at kigge på.

 

Aktivitetskube fra Label Label

aktivitetskube-label-label-lyseroedaktivitetskube-label-label-graaaktivitetskube-label-label-groen

Label Label er kendt for alle sine – ja – labels!

Babyer elsker af en eller anden grund vaskemærkater og det har Label Label taget til sig og påsat masser af sjove mærker på alt deres stoflegetøj. Det er et skønt koncept, hvor de forskellige farver, mønstre og strukturer på stoffet kan holde baby beskæftiget længe.

Disse stofterninger har rystefunktion, så de vibrerer, når man trækker i snoren, som sidder i forbindelse med hægten. Derudover har de et spejl, som den lille kan se sig selv i.

 

Aktivitetskuber fra Moulin Roty

aktivitetskube-moulin-roty-hundaktivitetskube-moulin-roty-kanin

Populære Moulin Roty stormer frem på markedet – ikke mindst på grund af deres afdæmpede farver, som alligevel stadig formår at vække nysgerrigheden hos den lille med de fine mønstre og detaljer. På den måde undgår forældrene de skrigende farver, som ikke altid matcher med husets øvrige interiør samtidig med at baby ikke skal undvære noget.

Aktivitetskuben sættes fast med velcro.

 

Alsidig aktivitetskube

Noget af det bedste ved en aktivitetskube, i mine øjne, er at den hurtigt bliver babys yndlingslegetøj, fordi den er så alsidig. For det første er der mange aktiviteter i selve stofterningen, men den kan også bruges overalt. Den kan tages med i bilen og klikkes på enten autostolens bærehåndtag eller nakkestøtten på bilsædet.

Du kan også sætte jeres aktivitetskube fast på aktivitetsstativet eller i kravlegården  – eller hægte den fast i tremmesengen og, når baby bliver større, på kanten af højstolen, så de voksne kan få lidt madro. Derudover er en stofterning naturligvis også blot en rangle, som baby kan hive i, rasle med og gnaske på.

Bliver sådan en aktivitetskube ikke snasket?

Det kan den gøre – og på de fleste aktivitetskuber står der, at de kun må håndvaskes. Men: Jeg har vasket rigtig meget stoflegetøj i vaskemaskinen, uden det har taget skade. Tricket er:

  • Brug en vaskepose – så risikerer du ikke, at eventueller snore og hægter på legetøjet sætter sig fast i tromlen.
  • Vask legetøjet sammen med et par store håndklæder, For det første skramler det ikke så meget i maskinen, men maskinen centrifugerer også langt bedre.
  • Brug vaskemaskinens skåneprogram/håndvask-program og vask kun ved 30 grader og lavt omdrejningstal. Jeg vasker ved 800 omdrejninger.
  • Er legetøjet sjaskvådt, når du tager det ud, så centrifugér det en ekstra gang ved 800 omdrejninger.
  • Sørg for at tørre legetøjet “hurtigt” og grundigt. Det gør du nemt på en varm radiator, men om sommeren er en varm bil uovertruffen til netop dette!

(Fremgangsmåden anvendes på eget ansvar).