5 gode familieoplevelser til ferien

Familieoplevelser

“Hvad skal vi lave i dag?” Sådan lyder standardspørgsmålet ofte i ferierne, og det kan være svært at finde på andre familieoplevelser end dem, vi allerede kender. Derfor ender vi ofte i de samme dyreparker – eller på de samme naturlegepladser.

Der er dog masser af andre familieoplevelser at tage sig til, uanset om det er ferie eller weekend. Man skal bare lige finde dem. Det får du derfor hjælp til i denne artikel, hvor jeg har fundet 5 anderledes, sjove og spændende ferieaktiviteter til familier med både små og store børn.

Du finder vej til alle familieoplevelser på Duglemmerdetaldrig.dk, hvor du også kan få endnu flere idéer og forslag.

5 familieoplevelser og ferieaktiviteter for hele familien

Hjemme hos os er børnene jo alt fra 2 til 11 år og derfor skal vores ferieaktiviteter også udvælges, så alle kan få det sjovt. Det gør selvfølgelig ikke noget, at vi nogle gange tager hensyn til de stores ønsker – og det gør vi da også. Men som minimum skal vi kunne have den lille med samtidig, for ikke at skulle finde en barnepige. Og så er vi jo i øvrigt en familie som meget gerne vil være sammen alle sammen på én gang.

Nedenstående 5 ferieaktiviteter harmonerer fint med det hele.

Få en rundvisning med en dyrepasser

I stedet for den traditionelle tur i Zoo, kan I kombinere udflugten med en guidet tur rundt i parken sammen med en dyrepasser, som ved alt om dyrene. På den måde får I endnu mere ud af jeres tur og lærer en masse. De fleste zoologiske haver har guidede ture og nogle endda muligheden for at deltage i fodringen. Enkelte steder kan I også komme med rundt efter lukketid – og endda overnatte ved dyrene.

Når I er færdige, kan I opleve den zoologiske have på egen hånd og dermed fint få det meste af dagen til at gå i selskab med både søde, flotte og en smule farlige dyr.

Op i træerne i en klatrepark

På Kragerup Gods, på det vestlige Sjælland, finder I en af landets sjoveste klatreparker. Her er flere forskellige baner – også til dem, der ikke bryder sig om højder. I finder desuden sammenlagt mere end 3 kilometer svævebane hvoraf den længste er 400 meter.

Der er en aldersgrænse på 7 år til selve klatreparken, men der findes også en hyggelig legeplads på godsets område som generelt er smukt og spændende at udforske. Også selvom man ikke klatrer.

Tag på hvalsafari på Lillebælt

Den lille tandhval, marsvinet, lever fint i de danske farvande og særligt i det rolige Lillebælt boltrer de sig. Dem kan I opleve sammen fra en båd – mens en marsvinkyndig guide fortæller og lader jer lytte efter dyrene med særligt udstyr. Der kan også tegnes marsvin undervejs på sejlturen, som byder på masser af andre oplevelser fra vandsiden end blot de søde delfinlignende dyr.

Turen tager omkring 3 timer og det kan være lang tid for de helt små. Den har dog udgangspunkt fra Middelfart, hvor der er masser af andre sjove familieoplevelser for familiens helt små. Lige på den anden side af broen, i Jylland, ligger for eksempel Fredericia, som har en gratis legepark, Madsbyparken, hvor mor eller far kan hygge med de små, mens de store får en oplevelse for livet.

Prøv virtual reality

For alle børn og voksne der elsker computerspil og andre digitale oplevelser, vil virtual reality med garanti vække begejstring. Oplevelsen tager omkring 45 minutter, hvoraf de 30 minutter er selve aktiviteten med det særlige VR-udstyr. Det er sjovt for deltagerne og for den af jer, der eventuelt må tage sig af et lille barn imens, er det også et overskueligt tidsspænd at skulle finde på noget andet i.

I kan eventuelt kombinere denne familieoplevelse med en hyggelig familiefrokost på en restaurant med legeland, så I også får lavet noget alle sammen på én gang.

Prøvedyk i Kattegatcentret

Her er tale om en af de mere specielle oplevelser, men I behøver ikke alle sammen komme under vandet – og det er heller ikke sikkert alle har lyst. Ferieaktiviteten foregår i Kattegatscentrets Oceanarium, hvor hver deltager i 20 minutter sammen med en instruktør dykker med makreller, rokker, hornfisk og mange andre danske fiskearter. Man skal kunne svømme og være mindst 12 år for at dykke, men der er masser af andre ting at lave for de familiemedlemmer, der ikke skal under vandoverfladen.

Imens en eller to af jer dykker, kan I andre nemlig se med udefra. Og samtidig har I en hel dag til at opleve alle de spændende fisk og omgivelser i Kattegatcentret, hvor der er noget at fascineres over for både store og små.