3 gode råd, hvis du har brug for et kviklån

Kviklån

Livet med børn har det med at forårsage uforudsete udgifter. Nogle af dem kan man planlægge sig ud af, mens andre kan kræve en økonomisk indsprøjtning. Særligt hvis man er inde i en økonomisk svær periode.

Hvis du står i en situation, hvor du har brug for at låne nogle penge her og nu, får du her 3 gode råd omkring kviklån.

Hvad er et kviklån egentlig?

Det ligger lidt i selve ordet: Et kviklån er et lån, der er hurtigt at foretage og som er tiltænkt at skulle betales relativt hurtigt tilbage. Der er således ideelt set ikke tale om mange tusinde kroner, men nærmere mindre beløb. Det er nemlig især på den lange bane, kviklån kan være dyre.

Hvor bankerne ofte skal bruge flere dage (og i nogle tilfælde uger) på at kreditgodkende dig som låntager – og det samtidig kan tage lige så lang tid før du har pengene på din konto – går det meget hurtigere med et kviklån. Her kan du på få minutter få svar på, om du kan låne pengene og i flere tilfælde have dem på din konto samme dag. Det er en fordel, hvis det virkelig haster med at få pengene til rådighed.

Find kviklån online på kviklanet.dk hvis du gerne vil tjekke de forskellige udbydere ud og se, hvad de hver især kan tilbyde.

3 gode råd til kviklån

Kviklån bør kun benyttes som en kortsigtet løsning. F.eks. i en situation, hvor du mangler pengene her og nu, men ved du får eksempelvis børnepenge i næste måned og derfor er sikker på, du kan betale pengene tilbage dér.

Der hvor mange ender med at brænde fingrene på kviklån er, at de ikke får betalt pengene tilbage indenfor forholdsvis kort tid og derfor ender med at betale en masse penge i renter. Måske endda mere, end de har overskud til i den daglige økonomi.

Det er nemlig også en ting, der adskiller kviklånene fra deciderede banklån eller kassekreditter i den lokale bank: Renterne er højere, fordi låneudbyderne tager en højere risiko, når de udlåner penge til kunderne uden at kende deres økonomi lige så godt som den faste bankrådgiver. Mange kviklånsudbydere tilbyder også kunderne at låne penge, selvom de står i RKI. Dem kan du finde her: Lån penge trods RKI

Hvis din økonomi ellers generelt er sund, kan et kviklån kan dog sagtens være en fin midlertidig løsning, hvis du blot følger nogle simple råd.

Lav et budget først

Ved at sætte dig ned og få et overblik over alle dine månedlige indtægter og udgifter, kan du også nemt se, hvor meget du har i overskud hver måned. Husk også at indregne det beløb, du har brug for til alt det ekstraordinære som tøj, fornøjelser og gaver. Det beløb du har tilbage, er det beløb du har råd til at betale af hver måned, indtil dit kviklån er ude af verden igen.

Når du ved, hvor meget du kan betale tilbage ad gangen, kan du også regne lidt på, hvor stort et beløb din økonomi kan bære, at du låner her og nu.

Vær særligt opmærksom på ÅOP

ÅOP står for “årlige omkostninger i procent”. Det betyder, at hvis lånets ÅOP er på 50% vil det på et år komme til at koste dig 5000 kroner at låne 10.000 kroner. I dette tilfælde ender du således med at skulle betale 15.000 kroner tilbage i stedet for de kun 10.000 du lånte. Det er derfor dette tal, du skal kigge på, når du skal sammenligne priser på de forskellige kviklån.

ÅOP svinger meget fra lån til lån – lige fra 10% til over 800%.

Pas på med at ende i en ond cirkel

Du har sikkert set Luksusfælden, hvor mange af deltagerne ender med at skulle optage nye lån for at kunne betale de allerede eksisterende. Dét skal man naturligvis undgå – og allerede ved at følge de to andre råd, er du godt på vej.

En anden metode hertil er at lave en aftale med dig selv om, at du altid betaler ét lån tilbage, før du tegner et nyt – eller kun sørger for at låne penge, hvis du ved, du har ekstra penge på kontoen indenfor de næste par måneder. Som for eksempel overskydende skat, feriepenge, gavepenge eller børnepenge.