Som fast læser af bloggen ved du måske, at jeg har været igennem et større vægttab. Faktisk hele 70 kilo – og dét samt  3 graviditeter har sat sine spor på min krop.

Faktisk så meget, at jeg havde væsentlige fysiske gener af den overskydende hud, samtidig med at det naturligvis hæmmede mig psykisk. Det ér nemlig bare ikke helt så fantastisk at være endt med en krop, der næsten så mere uharmonisk ud end før vægttabet.

Heldigvis er det noget, der kan gøres noget ved med plastikkirurgi. Efter endt vægttab gik jeg derfor i gang med at researche på området og finde ud af, hvad der er muligt at rette op på – og hvordan det foregår.

Mange muligheder for hudreduktion

At få fjernet overskydende hud er noget, der er mere almindeligt, end man tror. Det behøver ikke engang være efter et større vægttab. Mange er nemlig også kede af for eksempel slapt maveskind efter en eller flere graviditeter.

Det er genetisk bestemt, hvor god evne huden har til at trække sig sammen efter at have været udvidet. Derfor er der mennesker, der kan tabe sig mange kilo eller gå gennem en graviditet uden at maveskindet påvirkes og i stedet trækker sig fint sammen efterfølgende. Og så er der sådan nogen som mig, der har brug for hjælp.

Uanset om maveskindet hænger meget, er krøllet eller der er masser af overskydende hud på både maven og ryggen er der mulighed for at få hjælp. Enten på et offentligt sygehus hvis man opfylder kravene hertil – men ellers i privat regi på et privathospital.

Operationerne udføres mange steder i landet, men et godt sted for mig at starte var på Roskildeprivathospital.dk fordi de mest almindelige procedurer og fremgangsmåder her er ganske godt beskrevet. Klinikken er også søde til at svare på spørgsmål og så er der mulighed for finansiering.

Intet plastik over plastikkirurgi

Mange forbinder plastikkirurgi med netop plastik – eller i hvert fald som minimum silikone. Det skyldes nok, at den mest almindelige og velkendte plastikkirurgiske operation er den, hvor man får brystimplantater – de såkaldte silikonebryster.

Plastikkirurgi er dog meget mere end dét – og rent faktisk udtales “plastik”-delen af ordet slet ikke som plastik, ligesom det heller ikke refererer hertil. Faktisk udtales det pla-STIK, som er det græske ord for at modellere eller forme.

Der er således tale om kirurgi der “former” og ikke kirurgi der udføres i plastik.

Plastikkirurgi er for alle

Generelt er plastikkirurgi mange ting. I den ene ende af skalaen findes et let løft af øjebryn der tynger og giver hovedpine – og rynkebehandling med botox. I den svære ende af skalaen findes store brystløft og 360 graders maveskindsoperationer.

Er der et ønske om et plastikkirurgisk indgreb bunder det ofte i nogle svære følelses hos den, der ønsker indgrebet. Det er vigtigt at huske, hvis man møder modstand fra sine omgivelser på det indgreb, man har planlagt eller på anden måde vakler i sin beslutning.

Mange får plastikkirurgi og mange har fået det – og har du et ønske om også at få lavet et indgreb, fordi du enten er ked af det eller har fysiske gener, er det i første omgang altid værd at bruge tid på at undersøge dine muligheder. Alle har fortjent at have det godt i deres krop. Også dig og mig.